top of page
IMG_0439 1.jpg

UPCYCLING door Time-Out 

Upcycling is een verscheidenheid van processen waarbij "oude" producten worden aangepast en een tweede leven krijgen doordat ze worden omgevormd tot een "nieuw" product. Wij deden het op volgende manieren. 

IMG_0463.jpg

01

Badmeubel

Onze houten balkjes, gediend als pallet of om iets zwaars in te pakken. Gekocht als brandhout, We hebben enkel de nagels verwijderd. Leukt Toch!

02

Deurkastjeswand

Deurkastjes! Wat moet je ermee? We hebben er maar een mooie wand mee gemaakt. De kepers waar de deurtjes op vastgemaakt zijn waren ook reeds gebruikte!

IMG_0028.jpg
Afwerking sauna.jpg

03

Afwerking van hamam

Ken jij dit materiaal? Het is eik, afkomstig van grote fruitkisten. Paloxen genoemd. Deze worden steeds minder gebruikt in de fruitteelt en vervangen, door plastieke. Voor ons de kans om ze te herbruiken.

04

Wasmeubel

Oud kastje, geschilderd door een lieve dame uit Hasselt. (Nicole) Krijgt een nieuw leven als onderstel voor onze gootsteen. Dit is een rivierkei die uitgehold is. 

IMG_0080.jpg
nlokjes wand.jpg

05

Wand met blokjes

Balkjes van paletten, gezaagd op verschillende lengtes en gewoon gekleefd tegen een onafgewerkte muur. Het heeft enkel tijd gekost. Kijk je ook even naar de industriële plafond!

06

Plafond met hout van paloxen

Oude eiken planken van paloxen afkomstig. Geven ons dit mooi resultaat. 

Plafond met paloxenhout.jpg
Verlichting keuken.jpg

07
Wandverliching keuken 

Je hebt een lampje maar het is te klein.
Oude keukenkast omkaderingen in combinatie met een krans is meer dan een mooi lampje.

bottom of page